Görüş Bildir

Afganistan'da Taliban ile mücadele sürüyor

Afganistan'da operasyonlarını sıklaştıran güvenlik güçleri, ülkenin kuzey vilayetlerinden Bedahşan'da Taliban'a ağır kayıplar verdirdi.

Afganistan'da Taliban ile mücadele sürüyor

Afgan istihbaratı NDS ve ordu güçlerinin ortaklaşa düzenlediği hava destekli operasyonlar sırasında şu ana kadar 60'tan fazla Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan-Tacikistan sınırında bulunan Bedahşan Valiliği sözcüsü Abdulmaruf Rasih, yaptığı açıklamada, Varduj bölgesinde yoğunlaşan operasyonlarda en az 26 Taliban militanının da yakalandığı dile getirdi. Rasih, öldürülen militanların arasında üst düzey Taliban komutanlarının da bulunduğunu söyledi, ancak isim vermedi.

BÖLGEDE SICAK ÇATIŞMALAR

Bölgede sıcak çatışmaların devam ettiğini bildiren Taliban sözcüsü ise hükümet yetkililerinin verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını, aksine kendilerinin "ABD'nin işbirlikçisi olan Afgan ordusuna ağır kayıplar verdirdiğini" iddia etti.

Güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonlar nedeniyle kente giriş ve çıkışların kontrollü olarak yapıldığı bildirildi.

Ağırlıklı olarak Tacik nüfusun yaşadığı Bedahşan vilayeti, Afganistan'ın güvenlik açısından en rahat bölgelerinden biri olarak görülüyordu. Geçtiğimiz günlerde kentte Taliban'ın 16 askeri öldürmesinin ardından bazı aileler evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi