Görüş Bildir

Akdenizde facia

Birleşmiş Milletler, göçmenleri taşıyan en az bir teknenin Libya açıklarında batması sonucu 150'ye yakın kişinin ölmüş olabileceğini açıkladı. Libya Donanması ise 116 kişinin kayıp olduğunu, 132 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Akdenizde facia

Libya açıklarında bir geminin karaya oturması sonucu 150 kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasına göre, Trablus’un 120 kilometre doğusundaki Hums kasabasından yola çıkan gemi, 300 göçmeni taşıyordu.

Kazanın ardından göçmenlere yardım eden yerel balıkçıların ve kurtulanların anlatımlarına göre, yaklaşık 150 kişi yaşamını yitirirken, 150’ye yakın kişi de kurtarıldı. UNHCR’dan yapılan açıklamada, sayıların henüz net olmadığı, birden fazla geminin kaza yapmış olabileceği belirtildi.

116 KİŞİ KAYIP

Libya Donanması’ndan yapılan açıklamada ise 116 göçmenin kayıp olduğu, 132 kişinin Libya sahil güvenliği ve yerel balıkçılar tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Libya, İtalya kıyılarına yakınlığı nedeniyle, daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler açısından bir merkez haline gelmiş durumda. Ancak göçmenlerin güvensiz teknelerde kapasitenin üzerinde sayılarla taşınması nedeniyle sık sık ölümcül kazalar yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ise gördükleri kötü muameleden ötürü hayatta kalan göçmenlerin Libya’ya iade edilmemesi çağrısı yapıyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi