Akıl sağlığını kaybeden İsrail askerleri savaşa dönmeyi reddediyor

Sosyal medya hesabından paylaşılan 1 dakika 9 saniyelik görüntüler uluslararası kamuoyunda yankı yaptı. Paylaşılan videoda İsrailli savaş karşıtı askerlerin 1974 yılından bu yana yaşanan en dehşet verici savaşa katılmayı reddettiği görüntülendi.

Akıl sağlığını kaybeden İsrail askerleri savaşa dönmeyi reddediyor

Videoda İsrailli savaş karşıtı askerlerin 1974 yılından bu yana yaşanan en dehşet verici savaşa katılmayı reddettiği görüntülenirken savaş karşıtı askerlerin akıl sağlıklarını kaybettiği öne sürülüyor.

BUNLAR KAN İLE BESLENİYOR!

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı sürerken, bölgede ateşkes ve esir takası anlaşması için de çalışmalar devam ediyor. İsrail heyetinin Katar’da gerçekleştirilen görüşmelere katılması beklenirken, aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’den Başbakan Binyamin Netanyahu’ya çağrı geldi. Smotrich, Netanyahu’dan İsrailli heyetin Katar’da gerçekleştirilen görüşmelere gitmesini yasaklaması çağrısında bulundu. Smotrich, “Natanyahu, heyetin İsrail’de kalmasını ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) derhal Refah’a girmesini ve Hamas yok edilene dek askeri baskıyı artırmasını emretmelidir. Ancak bu şekilde esirlerin iadesi mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARINA POLİS ENGELİ

Netanyahu hükümetine yönelik propagandalar devam ederken İsrailli savaş karşıtları 17 Ekim’den bu yana devam eden insanlık dramını durdurmak için sahalara indi. Erken seçim sloganları atan ekibe polis sis bombası ile müdahalede bulundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler