Aleviler-Sünniler birbirine girdi

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde, Sünni çoğunluk ve Nusayri (Arap Alevisi) azınlık arasında dün sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda dört kişi yaşamını yitirdi.

Aleviler-Sünniler birbirine girdi

Roket ve makineli tüfeklerle devam eden çatışmalar, Sünnilerin yaşadığı Bab El Tebbani ve Nusayriler'in yaşadığı Cebel Muhsin mahallelerinde devam ediyor.

Sünni muhafazakarlığın baskın olduğu Trablusşam'a kısa bir süre önce Suriye'den kaçanlar akın etmişti. Buradaki İslamcı örgütlerin, Suriyeli göçmenlerle birlikte, muhalefete silah sağladığı iddia ediliyor.

Bölgedeki Nusayriler ise Beşar Esad rejimine yakınlığıyla biliniyor.

ORDU DEVREDE

Lübnan El Manar televizyonu, sokaklarda bulunan militanların çekilmesi için Lübnan ordusuna bağlı askerlerin iki saat süre verdiğini açıkladı.

Silah kaçakçılarının beş Nusayri'yi kaçırmasının ardından, bu kişilerin akrabalarının da 15 Sünni'yi kaçırmasının olayları ateşlediği belirtiliyor.

Öte yandan kentte yürütülen bir terör örgütü soruşturması kapsamında Şadi el Mevlevi isimli bir kişinin tutuklanmasının ardından da olaylar çıkmıştı. Mevlevi'nin arkadaşları sokakları keserek orduyla çatışmıştı.

Trablusşam'ın politik, askeri ve dini liderlerini buluşturan Başbakan Necip Mikati de yaptığı açıklamada, bazı kişilerin Lübnan ordusuyla İslami kesimleri karşı karşıya getirmeye çalıştığını söyledi.

Mevlevi'nin arkadaşları ile ordu arasındaki çatışmalar sırasında bir keskin nişancının ateş açması sonucu bir asker yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz