Görüş Bildir

Alman havayolu şirketi greve gitti, 929 uçuş iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, kabin personelinin grevi nedeniyle bugün gerçekleştirmeyi planladığı 3 bin uçuştan 929’unun iptal edildiğini açıkladı.

Alman havayolu şirketi greve gitti, 929 uçuş iptal edildi

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, şirketin "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) Sendikası"na bağlı kabin personelinin grevi nedeniyle bugün yapılması planlanan 3 bin uçuştan 929'unun gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 113 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine, Swiss, Avusturya Hava yolları, Air Dolomiti ve Brüksel Hava yolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

Lufthansa grevin ilk gününde 290, ikinci gününde ise 520 uçuşu iptal ettiğini açıklamıştı. Böylece iptal edilen uçuş sayısı binin üzerine çıkarken, yaklaşık 150 bin yolcu da söz konusu grevlerden etkilenmiş oldu.

Öte yandan, UFO tarafından dün yapılan açıklamada, cuma günü Frankfurt ve Düsseldorf havalimanlarında başlayan ve bugün Münih havalimanını da içine alarak devam eden grevin, söz konusu üç havalimanında da saat 04.30'da başlayacağı, Frankfurt ve Düsseldorf'daki havalimanlarında saat 23.00'e kadar, Münih havalimanında ise gece yarısına kadar süreceği açıklanmıştı.

UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek bir sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor.

Ayrıca, UFO'nun yanı sıra Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 13 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi