Almanya Emeklisine Enflasyonun İki Katı Zam Yaptı

Almanya'da emekli maaşlarına enflasyonun iki katı zam yapıldı.

Almanya Emeklisine Enflasyonun İki Katı Zam Yaptı

Almanya Kabinesi emekli maaşlarında 1 Temmuz’dan itibaren mevcut enflasyon oranının çok üzerinde yüzde 4,57'lik bir artışı onayladı. Alman Emekliye Enflasyonun iki katı zam yapıldı. Almanya'da emekli maaşlarına enflasyonun iki katı zam yapıldı. Alman Emekliye Enflasyonun iki katı zam onaylandı.

Almanya Emeklisine Enflasyonun İki Katı Zam Yaptı

Almanya'da emekli maaşlarındaki artışlar büyük ölçüde ücret gelişmeleriyle bağlantılı. Geçtiğimiz yıl enflasyon azalmış olsa da, çeşitli sektörlerdeki son maaş görüşmelerinin sonuçları, yaşam maliyetlerindeki büyük artışın ardından yüksek ücret artışlarına yönelik talepleri yansıtıyor.

Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre, enflasyonun iki katı artış 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Bu, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde emekli maaşlarının Mart ayında yüzde 2,2 olan yıllık enflasyon oranından daha fazla arttı. 84 Milyonu bulan Almanya nüfusunun 21 milyondan fazlası emekli.

Almanya’da ilk kez tüm ülke genelinde aynı zam oranı uygulanacak

Yeni düzenlemeyle birlikte Almanya'da 1990 yılındaki Doğu ve Batı birleşmeden sonra ilk kez ülkenin tamamındaki emekliler için aynı zam oranı geçerli olacak.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz