Almanya Köln'de yılbaşında taciz ve hırsızlık skandal dosyası an be an kabarıyor!

Almanya Köln'de yılbaşında taciz ve hırsızlık vukuları içn başvuran kişi sayısı an be an artmakta iken Almanya güvenlik güçlerinin taciz skandalı ile ilgili soruşturmaları devam ediyor

Almanya Köln'de yılbaşında taciz ve hırsızlık skandal dosyası an be an kabarıyor!

Almanya Köln'de yılbaşında taciz ve hırsızlık vukuları içn başvuran kişi sayısı an be an artmakta iken Almanya güvenlik güçlerinin taciz skandalı ile ilgili soruşturmaları devam ediyor

Almanya'nın Köln kenti başta olmak üzere Stuttgart, Hamburg ve Düsseldorf'da yılbaşı gecesi meydana gelen taciz ve gasp olaylarının boyutu yeni mağdurlarla her geçen gün büyürken şiddet karşıtı gösteriler yaygınlaşıyor.

Tarihi Köln Katedrali ile merkez tren istasyonu arasında, Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli olduğu öne sürülen bazı gençlerin çıkardığı olaylar sonrası Köln'de polise başvuranların sayısının 106'ya ulaştığı bildirildi.

Bazı mağdurlar verdikleri ifadelerde kendilerine havai fişek atıldığını, sözlü ve fiziki cinsel tacize uğradıklarını, elbiselerinin hatta iç çamaşırlarının yırtıldığını ve gasp edildiklerini belirtti. Şikâyetçi iki kadın ise saldırganlar tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

Bu kadar çok şikayetin olduğu olaylarla ilgili hiç görüntülü kayıt olmaması ise dikkat çekici bulunuyor.

ALMAN FEDERAL ADALET BAKANI: TACİZCİLER SIĞINMACI İSE SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan taciz skandalı sınır dışı tartışması başlattı. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD), taciz olayına karışanların sığınmacı olduklarının ortaya çıkması durumunda sınır dışı edilebileceklerini söyledi. Funke medya grubuna açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Maas,Kim şayet kendisini bizim düzenimiz ve kanunlarımızın üzerinde görüyorsa, nereden geldiğine bakılmaksızın cezalandırılmalı ifadelerini kullandı.

FAİLLER CEZALARINI ÇEKMELİ

Olayın üzerine titizlikle gidilmesi gerektiğini kaydeden Maas, failler iğrenç eylemlerinden dolayı cezalandırılmalı dedi. Maas, faillerin cezalandırılmasının mağdurlara karşı görevleri olduğunu vurguladı.

Ancak Maas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tacizcilerin Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli olduğu yönündeki haberlerin ardından olayların sığınmacılar konusuyla karıştırılmaması uyarısında bulunarak yasalar önünde herkesin eşit olduğunu hatırlattı. Maas ayrıca organize suçların bu tacizle farklı bir boyut kazandığını söyleyerek, suçluların tamamının titizlikle araştırılıp yargı önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) dün yaptığı açıklamada, suça karışan sığınmacıların cezalandırılmaları gerektiğini ifade etmişti. Almanyada üç yılın üzerindeki cezaların sığınma başvurularını etkilediğini hatırlatan bakan de Maiziere, “Bunu değiştirip değiştirmeyeceğimizi konuşmamız gerekiyor. Ağır suç işleyenlerin Almanyadan sınır dışı edileceklerini hesaplamaları gerekir” dedi.

Köln'de konuyla ilgili belediye ve emniyet yetkililerinin katıldığı bir toplantıda, şubat ayındaki karnaval nedeniyle bir milyondan fazla ziyaretçinin geleceği kentte benzer olayların tekrar yaşanmaması için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz