Görüş Bildir

Almanya Yunanistan ile ilgili plan mı yapıyor?

Almanya'nın, kurallara uymayan ülkelerin Avro Bölgesi’nden çıkartılmasıyla ilgili plan yaptığı iddia edildi.

Almanya Yunanistan ile ilgili plan mı yapıyor?

BERLİN (AA) – Almanya’nın,  kurallara uymayan ülkelerin Avro Bölgesi’nden çıkartılması yönünde düzenlemeler yapmayı planladığı öne sürüldü.

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya Maliye Bakanlığı’nda Avro Bölgesi’nde ikinci bir Yunanistan vakasının yaşanmaması için planlar yapıldı.

Haberde bunların, hiçbir kurala ve anlaşmaya uymayan ülkelerin ortak para biriminden çıkartılmasına olanak sağlamak için Avro Bölgesi'ndeki düzenlemelerde önlemler alınmasına ilişkin düşünceler olduğu ifade edildi.

Ayrıca Avro Bölgesi'ndeki ülkelerin maliye bakanlarının, Yunanistan’ın avrodan çıkması durumunda (Grexit) Güney Kıbrıs Rum Kesimi için bir "koruma duvarının" kurulması için anlaştığı belirtildi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Yunanistan'ın ekonomisiyle iç içe geçtiğinden dolayı Avro Bölgesi'nde gelişmelerden en fazla etkilenebilecek mali kriz yaşayan ülkeler arasında yer aldığına işaret edilerek, gerektiğinde Rum Kesimi'ne Avro Bölgesi'nin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan (ESM) ek yardım verilebileceğine işaret edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias dergiye yaptığı açıklamada, Avrupa’daki uzlaşma kültürüne inandığını belirterek, “Avrupalılar tarafından yapılan suçlamalar baskı oluşturmak için var olan müzakerelerin görünen bölümü. Bunları çok fazla ciddiye almamak lazım” dedi.

Kotzias, pazar günü yapılacak AB Liderler Zirvesi’nde bir çözüm çıkacağı yönünde iyimser olduğunu belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi