Almanya'da 4 Türk mecliste

Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip ve en çok Türk'ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yapılan erken seçimde dört Türk kökenli meclis üyeliğine seçilmeyi başardı.

Almanya'da 4 Türk mecliste

Dün yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti;den (SPD) İbrahim Yetim ve Serdar Yüksel, Yeşiller Birlik Partisi'nden Arif Ünal tekrar eyalet meclisine girmeye hak kazanırken Hristiyan Demokrat Parti;den (CDU) Serap Güler ise ilk kez seçilme başarısı gösterdi.

2013 yılında Almanya'da yapılacak genel seçimler öncesi bir prova niteliği taşıyan KRV seçimlerinde SPD ve Yeşiller ile Korsanlar Partisi büyük çıkış yakalarken, CDU partisi tarihi bir hezimet yaşadı. Bu sonuçla SPD ve Yeşiller'in çoğunluğa sahip iki parti olarak hükümeti kurmaları bekleniyor.

   

"Korsanlar'a rağmen kazandık"

Tekrar eyalet meclisine girmeyi başaran Arif Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada partisinin Korsanlar Partisi;ne rağmen adeta bir mucize gerçekleştirerek oylarını artırdığını söyledi.

Ünal, bundan sonra 20 aylık azınlık hükümetinden yarım kalan işleri tamamlayacaklarını belirterek özellikle eyalette göç konusuyla yakından ilgileneceğini kaydetti.

Uyum konusunda eyalette bir bakanlık olduğunu ve müsteşarının Türk kökenli olduğunu vurgulayan Ünal, yeni koalisyon çalışmalarında uyum konusunda başbakana bağlı özel görevli bir kişinin de görev yapmasının uygun olacağı kanaatinde olduğunu belirtti.

Ünal, KRV seçim sonuçlarının Almanya Başbakanı Angela Merkel için sonun başlangıcı olduğunu iddia ederek, KRV'yi kazanan partinin genel seçimleri de genelde kazandığını ileri sürdü.

Arif Ünal bu seçimlerde göçmen kökenlilerin yeterince katılım sağlamadıklarını ifade ederek genel seçimlerde mutlaka bu katılımın artması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz