Almanya'da kiracı dehşeti: 5 ölü

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde bir konut tahliyesi sırasında yaşanan rehine krizi 5 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Almanya'da kiracı dehşeti: 5 ölü

Almanya’nın Baden Württemberg Eyaletin Karlsruhe kentinin Kanalweg caddesinde sabah saat 8.00-9.00 arasında 53 yaşındaki kiracı 5 kişiyi rehin alıp silahıyla öldürdü. Ölenler arasında icra memuruyla beraber kapıyı açmak için gelen 33 yaşındaki Türk çilingir de bulunuyor.

Karlsruhe polis sözcüleri Fritz Bachholz ve Roland Lay bugün saat 16.00'da yapılan basın toplantısında 'kiracının uzun müddet ev kirasını ödemediğini evi boşaltılması için eve gelen icra memuru, Türk çilingir, hayat arkadaşı bir kadın, ve diğer bir kişiyi öldürdüğü tespit edildi' dedi. Beşinci katta oturan kiracının avcı olduğu tahmin edilirken  evde ele geçirilen el bombaları, makineli tüfek ve diğer silahların nerden temin edildiği araştırılıyor.

Çilingir Türk'ün evli, çocukların küçük olduğu ve eşinin hamile  olduğu öğrenildi. Almanya'nın Karlsruhe kentinde yaşanan  dramatik  cinayet şöyle gerçekleşti: İlk araştırmalara göre kirasını ödemeyen kiracının zilini çalan memurları oturma odasına alan katil kiracı, misafirlerine oturmasını emretti. Oturmak istemeyen  icra memuru, çilingir ve  diğer rehineleri silah tehdidiyle ellerini, ayaklarını plastik kablo bağlamalarında kullanılan ince bantlarla bağlattı. Rehineler ile kiracı arasında çıkan tartışmada rehinelere defalarca ateş eden kiracı yaralananlara müdahale etmedi. Mutfaktan bira ve sigara alıp yaklaşık 45 dakika yaralılarla oturan kiracı hayat  arkadaşı 55 yaşında kadını öldürüp intihar etti. Eve giren polis ve kurtarma ekipleri odalarda 5 cesetle karşılaştı. Polis yaşanan dramatik cinayetin aydınlanması için çok yönlü araştırma başlattı.

Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Yeşiller Partisinden Winfried Kretschmann yaşanan olaydan sonra hayatını kaybedenlerin acısını paylaştığını söyleyerek herkese başsağlığı diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz