Almanya’da mültecilere destek yürüyüşü yapıldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde, hükümetinin yürürlükteki mülteci yasasının sertleştirilmesi yönünde teklif sunması, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Almanya’da mültecilere destek yürüyüşü yapıldı

"NoBorder (Sınıra hayır)" isimli inisiyatif öncülüğünde "Hauptwache" meydanında toplanan yaklaşık 450 kişi, polis eşliğinde slogan atarak şehir içinde bir süre yürüdü.

"Mülteci yasasının sertleştirilmesi yerine açık sınırlar ve dayanışma" temasıyla düzenlenen yürüyüşte, "Hiçbir insan illegal değildir", "Mülteciler Almanya'da hoş karşılanacaklar" şeklinde sloganlar atıldı.

Yürüyüş esnasında çevredeki iki kişinin araçlarından göstericilere laf atması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis, olaya müdahale ederek gerginlik çıkaranları uzaklaştırdı.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, hükümetin yürürlükteki mülteci yasasının sertleştirilmesi yönünde hazırlıklara başlamasının mültecilere haksızlık olduğu vurgulandı.

Söz konusu yasadaki değişikliklerin mecliste onaylanması durumunda, özellikle Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkelerden gelen mültecilerin hızlı şekilde ülkelerine geri gönderileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz günlerde birçok kişi mültecileri tren istasyonlarında 'hoşgeldiniz' diyerek karşıladı. Bu destek önemli ancak yeterli değil. Dayanışma, bağış ve misafirperverlikten fazlası anlamına geliyor. Alman hükümeti bir taraftan mültecilere yardım etmekle övünürken, diğer taraftan aynı zamanda bu yıl ikinci kez iltica yasasındaki şartları sıkılaştırmayı planlıyor. Bu, mülteciler için şartların insanlık dışı halde kötüleşmesi anlamına geliyor."

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz