Almanya’da tutuklanan El Cezire muhabiri serbest bırakıldı

Mısır’da bir mahkeme Ahmed Mansur’u 2011 yılında bir avukata işkence yapılmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle 2014 yılında gıyabında 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Cumartesi günü Mısır'ın talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de önce gözaltına alınan ve akabinde tutuklanan El Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur, serbest bırakıldı.

Almanya’da tutuklanan El Cezire muhabiri serbest bırakıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Cumartesi günü Mısır’ın talebiyle önce gözaltına alınan ve ardından tutuklanan El Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur, serbest bırakıldı.

Mansur, Mısır’a iade edilmeyecek. Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, uluslararası tutuklama emri bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Mansur’un durumunu görüşen Federal Savcılık, ünlü gazetecinin Mısır’a iade edilmesi durumunda idam edilme tehlikesi olduğu için iade edilmemesine karar vererek, serbest kalmasına hükmetti.

Alman Dışişleri Bakanlığı "İdam cezasıyla karşı karşıya kalabilecek hiç bir kimseyi Mısır'a iade etmeyeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Mısır’da bir mahkeme Ahmed Mansur’u 2011 yılında bir avukata işkence yapılmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle 2014 yılında gıyabında 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz