Görüş Bildir

Almanya'daki Türkler lösemi hastası Ömer bebek için kenetlendiler

Almanya'nın Köln kentinde, lösemi hastası üç aylık Ömer için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Almanya'daki Türkler lösemi hastası Ömer bebek için kenetlendiler
Katherina-Henoth okulunda düzenlenen kampanyaya yüzlerce vatandaşın yanı sıra taraftar grupları ve dernekler katıldı. İki ay önce lösemi olduğu anlaşılan ve hastanede tedavisi süren Ömer'e destek için Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters ile Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de okula gelerek kampanyaya destek verdi.

"İNSANLAR DAHA DUYARLI OLMALI"

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) görevlisi Demet Kaygusuz, kampanyaya ilginin çok yoğun olduğunu söyledi. Kaygusuz, "İnsanlar bizi yalnız bırakmadılar. Kök hücre bağışı konusunda Türkiyeli insanlar arasında korku ve ön yargı var. Bize her türlü sorularını yöneltebilirler. Hayat mücadelesi veren lösemi hastası insanlar var. Kök hücre bağışı onlar için son umut. İnsanlardan daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bugünkü Ömer, yarın başkasının Fatma'sı, Maria'sı oluyor. Doku tipleri genetik olduğu için Türkiyeli bir hasta için Türkler arasında doku bulma olasılığı daha yüksek. Buraya gelenler önce bilgi formu dolduruyorlar sonra onlardan kan alınıyor. Dokuları eğer bir hastaya uygunsa kök hücre bağışı için iki işlem var. Yüzde 80 oranında uygulanan birinci metodde kök hücre, diyaliz aletine benzeyen bir cihaz sayesinde doğrudan kandan alınıyor. İkinci yol ise leğen kemiğinden ilik alınması şeklinde oluyor" diye konuştu.

"İNŞALLAH UYGUN DOKU ÇIKAR"

Minik Ömer'in annesi Emine Korkmaz da kampanyanın gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi. Emine Korkmaz, "Ben şimdi oğlumu hastanede bırakarak buraya geldim. İnşallah uygun doku çıkar. Ömer'in durumu iyi. Vücudunda iltihap olduğu için hastanede şu an. Doktorlar hastalığın tekrarlayabileceğini söylediler, bu yüzden gözetim altında. Vücudundaki iltihap azalıyor. Ömer doğduktan bir ay sonra karnı şiştiği için doktora götürmüştük. Bağırsaklarından olabileceğini söyleyip ameliyat ettiler. Sonra, hastalığının lösemi olduğu ortaya çıktı. Kemoterapi tedavisi gördü" dedi.

AVRUPA DİŞİ KARTALLARI DA KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Kampanyaya Avrupa Dişi Kartalları grubu da çok sayıda kadınla kampanyaya destek verdi. Grup adına konuşan Bilge Baydemir, "Ömerimize destek vermek için Almanya'nın dört bir köşesinden toplandık. İnşallah bizlerden biri yardımcı olabilir. Bizim için çok önemli bir gündü. Burada olmak büyük bir gurur. Avrupa'da bu tür kampanyalara elimizden geldiğince destek veriyoruz"diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi