Görüş Bildir

Almanya'dan Fransa'ya lojistik destek

Almanya, Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransa'ya destek vereceğini ancak silahlı birlik göndermeyeceğini açıkladı.

Almanya'dan Fransa'ya lojistik destek

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, bugün Kiel kentinde yaptığı açıklamada, hükümet olarak silahlı birliklerin ötesinde, siyasi, lojistik, insani veya tıbbı olarak Fransa'nın müdahalesini destekleme kararı aldıklarını belirtti.

Westerwelle, "Avrupalıların, kendi kapılarının önünde Akdeniz'in güneyinde teröristlere ait bir konuşlanma yeri ortaya çıkmasını" istemeyeceklerini ifade etti.

Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere de, Deutschlandfunk radyosuna verdiği demeçte, Mali'ye eğitim amaçlı askerlerin gönderilmesi konusunda henüz bir karar verilmediğini ancak planlamalara başlandığını söyledi.

Kriz bölgesine Alman eğitimcileri göndermeden önce Mali'deki müdahale için uluslararası toplumun bu konuda uzlaşmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Maziere, "Güvenlik güçlerinin eğitimi konusunda Avrupa Birliği ve Alman güçleri yardım edebilir. Bunun planlanması lazım" ifadesini kullandı.

Maizere, eğitimcilerin silahlı operasyona katılma durumunun bulunmadığını belirtti.

Fransa'nın askeri müdahale kararını öven Maiziere, Fransa'nın hareketinin mantıklı, doğru ve desteği hak ettiğini savundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi