Avrupa, Müslüman nüfusu fazla sayıyor!

Fransa, İngiltere, Almanya gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerde yapılan bir araştırmaya göre, Avrupalılar Müslüman nüfusu olduğundan kat kat fazla zannediyor.

Avrupa, Müslüman nüfusu fazla sayıyor!

Ipsos Mori araştırma şirketinin araştırmasına göre, Avrupa'daki Müslüman nüfusun oranı konusunda büyük bir yanlış kanı var.

Örneğin, Fransızlar, ülkedeki Müslüman nüfusu var olandan 4 kat fazla sanıyor. Ülkedeki Müslüman nüfus gerçekte yüzde 8 iken, araştırma, Fransızların bu oranı yüzde 31 olarak algıladığını ortaya koydu.

Bu tür yanlış tahminler, Avrupa'da Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Belçika, Almanya ve İngiltere gibi ülkeler için de geçerli.

Araştırmaya göre, Belçikalılar yüzde 6 olan Müslüman nüfusu yüzde 29, Almanlar yüzde 6'da kalan Müslüman nüfusu yüzde 19, İngilizler yüzde 5 civarındaki Müslüman nüfusu yüzde 21 olarak tahmin ediyor.

Benzer şekilde, İtalya'da Müslümanlar nüfusun yüzde 4'ü kaplarken, ülkedeki algı nüfusun yüzde 20'sinin Müslüman olduğu yönünde. İspanyollar da yüzde 2'de kalan Müslüman nüfusu, yüzde 16 ile 8 kat fazla görüyor.

Pew araştırma şirketinin 2010 yılı verilerine göre, Fransa ve Almanya'da 4,7'şer milyondan fazla Müslüman bulunuyor.

Bu şirketin tahminlerine göre, tüm Avrupa'daki Müslüman nüfus, 2030 yılında kıtadaki genel toplamın ancak yüzde 8'ine ulaşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz