Avrupalı aktivisler İsrail'i protesto etti

Filistin'e özgürlük için İstanbul'da toplanan Avrupalı aktivisler, İsrail üzerinden Filistin'e gidişleri engellenince Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı.

Avrupalı aktivisler İsrail'i protesto etti

Grup, havalimanındaki yolculara İsrail'e boykot çağrısında da bulundu.

Belçika, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden İstanbul'a gelen grup, Türk Hava Yolları (THY)'nın tarifeli seferi ile İsrail üzerinden Filistin’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup, iddialara göre İsrail’in Atatürk Havalimanı’na gönderdiği 'girişi yasaklı yolcu' listesinde isimleri bulunduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. Uçağa alınmamaları üzerine THY yetkililerine tepki gösteren grup, yanlarında taşıdıkları pankartları açarak, 'Özgür Filistin', 'Boykot İsrail' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Fransız aktivistlerden Olivia Zemor, okul yaptırmak için Filistin’e gitmek istediklerini belirtti. Torunuyla birlikte geldiğini söyleyen Olivia Zemor, "Buradaki insanlar uçağa alınmıyor. Neden alınmıyoruz? Biletimiz var, pasaportumuz var ancak yinede gidemiyoruz. Bu bir skandaldır. Türk yetkilerin bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir." dedi.

Stefane Mahon ise, İsrail yetkililerin girişimleri ile Tel Aviv’e alınmadıklarını ifade etti. Bilet aldıklarını ve pasaportları olduğunu dile getiren Mahon, "Filistin’e okul yaptırmak amacıyla gitmek istiyoruz. Ancak buna rağmen uçağa alınmadık.” diye konuştu.

Avrupalı aktivistler uçağa alınana kadar havalimanında protestolarına devam edeceklerini ifade ederek, oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz