Azeri Milletvekili Paşayeva, Denizli'de Zolan'ı ziyaret etti

Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ı ziyaret etti. Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet bir millet olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir, Türk dünyası güçlenir" dedi.

Azeri Milletvekili Paşayeva, Denizli'de Zolan'ı ziyaret etti
Türk Ocakları Şubesi'nin davetlisi olarak Denizli'ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete  Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Adem Supçin ve Türk Ocakları Denizli Şubesi Yönetim Kurulu katıldı. Ganire Paşayeva yaptığı konuşmada, Azeri kültüründe ev sahibinin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Siz buranın ev sahibisiniz. Evin sahibini görmeden gitmek olmaz. Azerbaycan'dan sizlere selam getirdik. Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Türkiye'de terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. Burada şehit ailelerini ziyaret ettik. Orada da dile getirdim sizin şehidiniz bizim şehidimizdir. Azerbaycan'da da 12 şehit verdik. Türkiye'den kardeşlerimizin sosyal medya üzerinden bizlere verdiği destek mesajları bizleri onurlandırdı. İnşallah terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemiz devam edecek."
'İKİ DEVLET BİR MİLLET'
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet bir millet olduğunu vurgulayıp şöyle konuştu:
"Sizin acınız bizim acımızdır. Azerbaycan'da şehit düşen 12 kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar vatanları uğruna can verdiler. Bugün ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanıyor. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar, bugün bunun önüne geçmek için maşalarını kullanıyor. Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugünde yanında olan kardeşimiz Azerbaycan'a teşekkür ediyorum. Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir, Türk dünyası güçlenir." 

Kaynak: DHA