Görüş Bildir

Bağdat'ta "kolera salgını": 141 kişi hastanede!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Ebu Gureyb ilçesinde, kolera şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısının 141'e ulaştığı belirtildi.

Bağdat'ta

AA muhabirine konuşan Ebu Gureyb Kaymakamı Osman el-Muadidi, kolera şüphesiyle hastaneye kaldırılan 141 kişiden 37'sinde hastalığın tespit edildiğini söyledi. Muadidi, 141 hastanın tamamının tedavisinin devam ettiğini belirterek, hastaneye başvurmadan yaşamını yitiren yeni bir vaka olduğunu ve ölüm sebebinin de kolera olma ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Koleranın ortaya çıkma sebebini, "ilçeye yeterli içme suyu sağlanamaması" şeklinde açıklayan Muadidi şunları kaydetti:

KAPASİTE KALMADI

"Koleranın ortaya çıkış nedeni ilçeye yeterli içme suyunun sağlanamaması ve bu sorun hala devam ediyor. İlçedeki su projelerinin çoğu durdu. Taşradaki vatandaşlar kuyu suyu kullanıyor. İlçedeki hastanenin de artık yeni vaka kabul edebilecek kapasitesi kalmadı."

OHAL ÇAĞRISI

Meclis Sağlık ve Çevre Komisyonu Üyesi Kuteybe el-Cuburi de yayımladığı yazılı açıklamada Bağdat'taki kolera vakalarındaki artış nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmesini istedi. Cuburi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), BM ve diğer kurumları bu salgınla mücadele konusunda hükümete destek olmaya çağırdı.

TEMİZ İÇME SUYU

Çok eski ve yıpranmış altyapı sistemine sahip Irak'ta hükümet, halkın sürekli şikayetine konu olan "temiz içme suyunun sağlanması" gibi yeni projeler geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

48 KOLERA VAKASI

Irak Sağlık Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada Ebu Gureyb ilçesinde kolera şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kadının hayatını kaybettiği, ülke genelinde 48 kolera vakasının tespit edildiği bilgisi verilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi