Görüş Bildir

BANGLADEŞ YİNE KARIŞTI

BANGLADEŞ YİNE KARIŞTI

BANGLADEŞ YİNE KARIŞTI

Bangladeş'in birkaç şehrinde düzenlenen protestolarda polisin göstericilere ateş açması sonucu 3 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel basın ve sağlık yetkilileri, 100'den fazla da yaralı olduğunu belirtti. Muhalefet partisi ise yaklaşık bin 200 aktivistinin de tutuklandığını açıkladı.

Bangladeş Milliyetçi Parti ile en önemli müttefiki Jamaat-e-Islami, seçimleri denetlemek için bağımsız geçici hükümet oluşturulmasını talep ediyor. Bangladeş'te Başbakan Sheikh Hasina hükümeti ise 15 yıllık sistemi anayasa ile çeliştiği için uygulamayı düşünmüyor.

GERİLİM YÜKSEK

Hasina'nın rakibi Bangladeş'in eski Başbakanı Khaleda Zia öncülüğündeki muhalefet, seçimlere geçici hükümet yerine yönetimdeki hükümet ile girilmesi durumunda hile karışacağını savunuyor.

Bangladeş medyası, bugün ülke genelinde bir çok şehirde yapılan gösterilerde polis ile protestocuların çatıştığını aktardı. Protestolarda polisin göstericilere ateş açması sonucu 3 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel basın ve iki hastanedeki doktorlar, 100'den fazla da yaralı olduğunu belirtti. Muhalefet partisi ise yaklaşık bin 200 aktivistinin de tutuklandığını açıkladı.

MUHALEFETE KARŞI

Bangladeş'te genel seçimlerde 2014'de yapılacak. Muhalefetin hükümet karşıtı gösterilerine hız vermesi ile ülke siyaseti gergin dönemden geçiyor.

Bangladeş'te şiddete dönüşen gösteriler, muhalefetin iktidarı ele geçirmesini için başvurduğu yol olarak sık sık kullanılıyor. Bangladeş, 1971'de Pakistan'dan bağımsızlığını kazandıktan bu yana iki başarılı ve 19 başarısız olmuş askeri darbe geçirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi