Barzani: F-16'lardan korkmuyoruz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, merkezi hükümetin ABD'den alacağı F-16 savaş uçaklarını Kürtlere karşı kullanacağını öne sürdü. Barzani, bu uçaklarından korkmadıklarını söyledi.

Barzani: F-16'lardan korkmuyoruz

Erbil'de düzenlenen bir konferansta konuşan Mesut Barzani, bununla birlikte Washington'un Bağdat'la yaptığı savaş uçağı satma anlaşmasının feshedilmesini istedi.

Barzani, her zaman barıştan yana olduklarını fakat Saddam dönemindeki Enfal katliamına hâlâ anlam veremediklerini söyledi. Barzani, "Bizim siyasi tavrımız nettir. Yapılan zulümlere rağmen affedici olduk. Silahlara karşı ise diyalog siyasetini sürdürüyoruz." dedi.

SİLAHLARDAN KORKMUYORUZ

 

Bu zamana kadar birleşik, demokratik ve federal Irak'tan yana olduklarını vurgulayan Barzani, "Kürtler özgürlük için binlerce şehit verdi. Bundan sonra da kendi kaderlerini belirleyeceklerdir." diye konuştu. Irak'ı bölmeye çalıştıkları suçlamalarına cevap veren Barzani, "Bir daha diktatörlerin sultası altına girmeyiz. Böyle bir şeyin olmaması ve Irak'ın bölünmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

KÜRT DAVASININ BARIŞI İÇİN

 

"Kürt Davasının Başarısı için Arap Desteği" adlı kongreye 120 ülkeden temsilcilerin katıldığı belirtildi. Kongrenin genel sekreteri Kazım Habib, vizyonlarının "Irak'ta demokrasinin geliştirilmesi ve Kürtlerin milli haklarının elde edilmesi, Irak'ın diğer unsurlarının kültürel haklarının garanti altına alınması" olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz