Batan geminin malına rekor fiyat! "Yüzen kapı" açık artırmada rekor fiyata satıldı

1997 yılında vizyona giren ve gişe rekorları kıran Titanic isimli yolcu gemisinde yaşanan trajedi ve aşk hikayesini anlatan filmde gündem olan "yüzen kapı" ABD'de düzenlenen açık artırma ile yeni sahibini buldu.

Batan geminin malına rekor fiyat!

Filmin sonunda batmak üzere olan gemiden kurtulan ve denizde yüzen büyük bir kapı parçası üzerine çıkan Kate Winslet'in canlandırdığı Rose karakteri, aşk yaşadığı Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Jack karakteriyle son bir kez öpüşmüştü.

Rose karakterinin, Jack'i yer olmasına rağmen kapının üzerine almaması büyük eleştiri toplamıştı. Birçok popüler kültür ürünüyle birlikte açık artırmaya çıkarılan set parçası 718.750 dolara alıcı buldu.

'SADECE BİRİ HAYATTA KALABİLİRDİ

2022 yılında yönetmen James Cameron, Jack'in ölümünün gereksiz olup olmadığı yönündeki spekülasyonlara yanıt vermişti. Cameron, "O zamandan beri filmdeki salı yeniden üreten bir hipotermi uzmanıyla kapsamlı bir adli analiz yaptık.

Kate ve Leo ile aynı vücut kütlesine sahip iki dublör aldık ve her taraflarına ve içlerine sensörler yerleştirdik ve onları buzlu suya koyduk ve çeşitli yöntemlerle hayatta kalıp kalamayacaklarını görmek için test ettik ve cevap şuydu: ikisinin de hayatta kalmasına imkan yoktu. Sadece biri hayatta kalabilirdi" demişti.

Cameron sözlerini, "Jack'in ölmesi gerekiyordu. Romeo ve Juliet gibi. Aşk, fedakarlık ve ölümlülük üzerine bir film. Aşk fedakarlıkla ölçülür" ifadesiyle bitirmişti.

Heritage Auctions isimli müzayede evi tarafından satışa çıkarılan diğer ürünler arasında Indiana Jones serisinde kullanılan aksesuarlar, Shining filminde kullanılan balta ve Spider-Man 3 filmindeki Örümcek Adam kostümü de yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz