Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

İsrail askerleri, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto için düzenlenen gösterilere müdahale etti, 2 kişiyi gözaltına aldı

Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

İsrail askerlerinin, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale ettiği ve 2 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ramallah'ın batısındaki Nebi es-Salih'te düzenlenen yürüyüşe göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği ve biri yabancı kameraman, diğeri gösterici 2 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Askerlerin ayrıca Filistinli bir kameramanı da darp ettiği ifade edildi.

Belen'deki gösterilerde de askerlerin attığı çok sayıdaki göz yaşartıcı gaz bombası nedeniyle köydeki bir kişinin tarlası yandı.

Filistinliler, Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nin çağrısıyla her cuma, İsrail'in, Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor.

Filistin İstatistik Kurumunun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü oldukları halde ayrım duvarı nedeniyle Kudüs'e giremiyor.

Kaynak:  AA

Kaynak: Diyarbakır Söz