'Bir kadın 1 tweet atarak bile çok şeyi değiştirebilir'

ULUSLARARASI Soroptimist Başkanı Ann Garvie, görevini Yeni Zelandalı Yvonne Simpson’a teslim etti. “Dünyayı kadınlar için daha güzel bir yer haline getirmek için yapılacak çok şey var” diyen Garvie,kadınlara sosyal medyayı daha aktif şekilde kullanmalarını tavsiye etti ve"1 kadın 1 tweet atarak bile çevresinde çok şeyi değiştirebilir" dedi.

'Bir kadın 1 tweet atarak bile çok şeyi değiştirebilir'

Dünyanın üye sayısı en fazla kadın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Uluslararası Soroptimist Federasyonu’nun 20. Uluslararası Konvansiyonu (20th Soroptimist International Convention) sona erdi.Her 4yılda bir dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen Konvansiyon “Liderlik İçin Eğitim: Kadınları Güçlendiren Yeni Fikirler" teması ile Hilton İstanbul Bosphorus Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi. L’Oréal Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğin son gününde SI International (Uluslararası Soroptimist) Başkanı Ann Garvie, bayrağı Yeni Zelandalı Yvonne Simpson’a devretti.

KADIN SÜNNETİ İLE MÜCADELE KAMPANYASI TAKDİR TOPLADI
Etkinliğin son gününde dünyanın farklı yerlerinden gelen kadınların katıldığı panellerle renklenen Konvansiyon’da kadın sorunları masaya yatırıldı. Dünyanın farklı noktalarında etkinlik gösteren federasyonlar, 2011-2015 tarihleri arasında yaşadıkları deneyimleri, projeleri salonu dolduran izleyicilerle paylaştılar. Salonda kadına yönelik şiddet, göç ve entegrasyona yönelik çalışmalar ile Sierra Leone’de görülen kadın sünneti uygulaması ile mücadele kampanyası büyük alkış aldı.

BAŞKANLIK GÖREVİNİ YENİ ZELLANDALI SİMPSON DEVRALDI
SI International (Uluslararası Soroptimist) Başkanlığı görevini yürüten Ann Garvie, kapanış oturumunda düzenlenentörende başkanlığıYeni Zelandalı Yvonne Simpson’a teslim etti. Kadın erkek eşitliğinin ve eğitimin insan hakkı olduğunu vurgulayan Garvie, “Dünyayı kadınlar için daha güzel bir yer haline getirmek için yapılacak çok şey var” diye konuştu. Salonu dolduran kadınlara sosyal medyayı daha aktif şekilde kullanmalarını tavsiye eden Garvie, bir kadının bir tweet atarak bile çevresinde çok şeyi değiştirebileceğini söyledi. Yeni başkan Yvonne Simpson da İstanbul’da düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapan 20. Uluslararası Soroptimist Konvansiyonu Başkanı Emine Erdem’e Türkçe olarak teşekkür etti. Simpson’n jesti salondan büyük alkış aldı.

MALEZYA VE TÜRKİYE HALK DANSLARI SERGİLENDİ
20. Uluslararası Soroptimist Konvansiyonu Başkanı Emine Erdem de2019 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek konvansiyonun başkanı Siew Yong’a Uluslararası Soroptimist Federasyonu bayrağını devretti. Bir sonraki etkinliğe ev sahipliği yapacak Malezya ve Türkiye halk danslarından örneklerin sergilendiği etkinlik, izleyicilerin beğenisini topladı. Konvansiyon pasta kesimi ile sona erdi.

Kaynak: DHA