Cameron: Cezayir'de 3 İngiliz vatandaşı öldürüldü

İngiltere Başbakanı David Cameron Cezayir'deki rehine krizinde, "3 İngiliz vatandaşının öldürüldüğünü, 3'ünün daha öldüğünün tahmin edildiğini" söyledi.

Cameron: Cezayir'de 3 İngiliz vatandaşı öldürüldü

Cameron yaptığı açıklamada, dün Cezayirli mevkidaşıyla konuştuğunu ve Cezayir'deki rehine krizinin sona erdiğini ifade ederek, 3 İngiliz vatandaşının öldürüldüğünü, 3'ünün daha öldüğünün tahmin edildiğini kaydetti. İngiltere Başbakanı Cameron, ayrıca İngiltere'de ikamet eden bir kişinin daha öldüğünün tahmin edildiğini dile getirerek, olayda hayatını kaybeden İngiliz vatandaşlarının aileleri ve yakınlarına başsağlığı diledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de olayda alıkonulan İngiliz vatandaşlarından 22'sinin ülkeye döndüğü kaydetti.

Cezayir'in Libya sınırı yakınındaki Ayn Emnas bölgesinde bulunan doğalgaz tesisine yapılan saldırıyı ve ardından gerçekleşen rehine olayını, Mağrip'teki El Kaide örgütünden ayrılan "Kanla İmza Atanlar Tugayı" üstlenmişti. Liderliğini Cezayir asıllı Muhtar Bin Muhtar'ın yaptığı örgüt, Mali'ye askeri müdahalenin durdurulmasını talep etmişti.

Cezayir Sonatrach, İngiliz BP ve Norveç Statoil enerji şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından işletilen tesiste 4 gün süren ve dün sona eren rehine olayında birçok kişi alıkonulmuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz