Camii'ye Çirkin Saldırı!

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Hannover yakınlarındaki Salzgitter kentinde bir caminin duvarı ve camlarına kırmızı boyayla gamalı haç çizildi.

Camii'ye Çirkin Saldırı!

Almanya'da son yıllarda camilere yönelik saldırılar arttı. Özellikle son aylardaki artış başta Türkler olmak üzere tüm Müslümanlarda endişe yaratmaya başladı. Almanya'daki cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Salzgitter kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na (İGMG) Salzgitter Camisine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çirkin saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz saldırganlar camii duvarı ve camlarına kırmızı boyayla Nazilerin simgesi olan gamalı haç çizdi. Bu saldırı kentte yaşayan Müslümanları hem üzdü hem de tedirgin etti.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Salzgitter Camii'ne yapılan saldırıya kentte yaşayan Türkler ve siyasiler tepki gösterip kınadı. Aşağı Saksonya Eyaleti Yeşiller Milletvekili Belit Onay, saldırıdan sonra hemen cami yönetimini ziyaret ederek “Yalnız değilsiniz, yanınızdayız“ mesajı verdi. Saldırıyı kınayan Onay, "Bu ırkçı saldırılar ne yazık ki son zamanlarda artış gösteriyor. Özellikle İslam ve Müslümanlar üzerinden yapılan polemikler nefreti körüklüyor. Salzgitter halkına ve cemaate geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye ve yalnız olmadıklarını göstermek için buraya geldik" dedi.

CAMİ SALDIRILARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN MECLİSE ÖNERGE VERDİ

Camilere yönelik saldırıların endişe verici boyutta arttığını, bunun önüne geçmek için siyasilerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini belirten Onay, ”Cami saldırılarıyla daha iyi mücadele edebilmek üzere meclise geniş bir önerge sundum. Almanya'nın geleceği ve toplum huzuru açısından siyasetin buna artık ağırlık vermesi gerekiyor“ dedi.




Kaynak: Diyarbakır Söz