Çatışma halep'te yoğunlaştı

Halep'te günlerdir devam eden Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmalarda ölen Suriyeliler köylerinde toprağa verildi.

Çatışma halep'te yoğunlaştı

Günlerdir yoğun olarak devam eden bombardıman ve silahlı çatışmalar neticesinde ölen muhalifler, halk tarafından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazı sonrası camii önünde toplanan kalabalık ise Suriye rejimi aleyhinde slogan attı.

HALEPTE ÇATIYMALAR

Halep'te Suriye ordusuna karşı savaşırken hayatını kaybeden genç muhalif Abdurrauf Cuma el-Kirz'in cenazesi, ailesi ve akrabaları tarafından toprağa verildi. Çatışmalarda hayatını kaybeden Abdurrauf'un kardeşi Tevfik Cuma, yaptığı açıklamada ''Ağabeyim topraklarımızı savunurken şehit oldu. Ben ise yaralandım. Şimdi onu toprağa veriyoruz. İnşallah ağabeyimle cennette buluşacağız'' dedi. Halep'ten gelen Suriyeli muhaliflere ait cenazeler, bölge halkının öfkesini artırırken, insanlar naaşlar toprağa verilirken devrime bağlılıklarını bir kez daha yeniledi.

ESED BOMBA YAĞDIRIYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'in birçok merkez mahallelerinde kontrolü ele geçirdiklerini açıkladı.

Soruları cevaplayan ÖSO Tevhid Sancağı Tugayı'ndan Albay el-Hac Marai, muhaliflerin Halep'in merkez mahalleleri Babul Hadid, Cezmati, Şaar Sahur, Kadi Asker ve Bab'un Nasr mahallelerini ele geçirdiklerini belirtti.

Marai, ağır bombardımana maruz kalan yerlerin, kendi kontrollerine geçirdikleri mahallelerin olduğunu bildirdi. Çatışmaların sürdüğünü ve MIG-21 tipi savaş uçakları ve helikopterlerle aralıklarla şehrin bombalandığını anlatan Marai, bombardıman sırasında kayıplar verdiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz