Cezayir'de kaçırılan İtalyan rehine serbest

İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi, Cezayir'de geçen 23 Ekim'de rehin alınan Rossella Urru'nun serbest bırakıldığını açıkladı.

Cezayir'de kaçırılan İtalyan rehine serbest

Bakan Terzi, İtalyan basınında gün boyu yer alan 30 yaşındaki yardım görevlisi Urru'nun serbest bırakıldığı haberlerini doğrulayarak, İtalya'ya müjdeli haberi verdi.

''Bu müthiş bir haber'' diyen Terzi, Urru'nun kendisiyle yakın zamanda temas kurmak istediklerini belirterek, Rossella Urru'nun ailesinin kendisiyle birlikte olduğunu ve başta Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Başbakan Mario Monti olmak üzere kabinenin ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiğini aktardı.

Bakan Giulio Terzi, Rossella Urru olayının zorlu coğrafyalarda çalışan İtalyan kadınının cesaretinin ve kahramanlığının simgesi olduğunu dile getirerek, ''Bu insanlar, İtalya'nın büyüklüğünü ve onurunu temsil ediyor'' dedi.

Rossella Urru'nun annesi Marisa ise ''Çok heyecanlıyım. Kızıma sarılacağım anı iple çekiyorum'' dedi.

Bir İtalyan yardım ve kalkınma kuruluşu görevlisi olarak gittiği Cezayir'in güneybatısında 2 yıldır çalıştığı mülteci kampından 23 Ekim 2011'de, El-Kaide'nin Magrib koluyla bağlantılı bir radikal İslami cihat grubu tarafından kaçırıldığı belirtilen Urru'nun durumu yaklaşık 9 ay boyunca belirsizliğini korumuştu. Urru ile birlikte kaçırılan 2 İspanyol yardım görevlisinin de serbest bırakıldığı ifade edildi.

Urru'nun serbest bırakılmasıyla yurtdışında rehine olarak bulunan İtalyan sayısı 1'e indi. Giovanni Lo Porto isimli Sicilyalı, Pakistan'da Taliban ile bağlantılı bir grup tarafından geçen 19 Ocak'ta kaçırılmıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz