Cezayir'de rehine operasyonu: 50 ölü

Cezayir'de doğalgaz tesisinde tutulan rehineler için kurtarma operasyonu düzenleyen ordu büyük bir katliama neden oldu.

Cezayir'de rehine operasyonu: 50 ölü

Cezayir ordusunun ülkenin doğusundaki İlizi kenti Ayn Emnas bölgesinde bulunan doğalgaz tesisine yaptığı helikopter destekli kurtarma operasyonunda 35 rehinenin hayatını kaybettiği, 15 militanın ise öldürüldüğü öne sürüldü.

41 REHİNE VARDI

Cezayir'in İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesindeki doğalgaz tesislerine dün düzenlenen saldırıda, biri İngiliz biri Cezayirli iki kişi ölmüş, 6 kişi yaralanmış, 41 kişi rehin alınmıştı. Dün akşam saatlerinde Cezayirli rehineler serbest bırakılırken, batılı rehineler alıkonulmuştu.

Kanla İmza Atanlar Tugayı, Fransa 'nın Mali'ye yönelik askeri müdahalesinin durdurulmasını talep ederken, Cezayir İçişleri Bakanı Daho Veled Kabiliye, Mali'deki savaşla bir ilgilerinin olmadığını belirterek, teröristlerle pazarlık yapmayacaklarını duyurmuştu.

KARA OPERASYONU

Mali'de geçen yıl Ocak ayında ülkenin kuzeyinde başlayan isyan, Mart ayındaki askeri darbenin neden olduğu otorite boşluğuyla büyümüş, ülkenin yarıdan fazlası isyancıların kontrolüne girmişti. BM Güvenlik Konseyi, Fransa'nın da yoğun çabaları sonucu Afrika ülkelerinin ortak askeri gücünün kuzeydeki gruplara müdahale etmesi için yetki vermişti. Ancak Eylül ayında yapılması beklenen müdahaleden önce Mali hükümetinin çağrısı üzerine Fransa, 12 Ocak'ta müdahaleyi başlatmıştı. Fransa'ya ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok Batı ülkesi de lojistik, haberleşme ve ulaştırma gibi konularda destek veriyor. Mali'nin kuzeyinde hakimiyet kuran en büyük 3 silahlı grup Ensaruddin, Tevhid ve Cihad Hareketi, Mağrib El Kaidesi, ülkede dini inançlara dayalı bir yönetim kurulmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler