Cezayir'deki rehine krizi ''Kanlı'' bitti

Cezayir’deki doğalgaz tesisinde çıkan rehine krizi ne yazık ki ‘ölümlü’ olarak sonuçlandı.

Cezayir'deki rehine krizi ''Kanlı'' bitti

Cezayirli ve Batılı yetkililer üç gün boyunca kaos ve karışıklık yaratan rehine krizinin Afrika’da yeni bir terör cephesine yol açmadan bitirildiğini bildirdiler.

CNN International’ın haberine göre, 23 rehine ve 32 “terörist” öldürülürken, 685 Cezayirli ve 107 yabancı rehine serbest kaldı.

Cezayir radyousu ise ölenlerin hangi milletten olduğu konusunda bilgi vermedi. Çarşamba gününden beri süren kuşatma tüm dünyanın dikkatini çekmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, “Cezayirli yetkililer, krizin askeri operasyonla çözülebileceği konusunda bizimle hemfikir oldular” dedi.

Cezayirli yetkililer, rehine olayının Fransa’nın Mali’ye saldırmasına karşı bir misilleme olduğu görüşünde.

Cezayir televizyonu, rehine krizini yapanların, doğalgaz tesisini havaya uçurmayı planladıklarını ve bu nedenle askeri operasyon düzenlediklerini duyurdu.

Afrika’nın en büyük doğalgaz üreticisi ve Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olan Cezayir’de bir çok uluslar arası işletme yatırım yapmak istiyor.

İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammon da, ölümle sonuçlanan rehine krizini “korkunç ve kabul edilemez” olarak nitelerken, tek sorumlu olarak teröristleri gösterdi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da, henüz kesin bilgiler gelmediğini olayda kaç Amerikan vatandaşının hayatını kaybettiğini teyit edemediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz