Çin-Rusya ortak tatbikat yapacak

Çin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Chen Bingde ve Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolai Makarov, ortak bir deniz tatbikatı yapılması konusunda anlaşıldığını açıkladı.

Çin-Rusya ortak tatbikat yapacak

İki komutan, tatbikatın 22-27 Nisan tarihleri arasında Çin'in doğusunda bulunan Qingdao kenti açıklarındaki Sarı Deniz'de gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ordular arasındaki işbirliğinin, Çin-Rusya stratejik ortaklığının bir göstergesi olduğunu belirten Çin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Chen Bingde, tatbikatın iki ülke donanmaları için bir ilk olduğunu söyledi. Chen Bingde, iki ordunun, bölgedeki yeni tehdit ve zorluklarla ortaklaşa mücadele yetkinliğini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolai Makarov ise, iki ordu arasındaki işbirliğinin önemini vurgularken, tatbikatın ikili stratejik ortaklığın yüksek seviyede olduğunu gösterdiğine işaret etti. İki ülkenin de tatbikat için hazırlık yaptığını belirten Makarov, ülkesinin Çin'le birlikte Asya-Pasifik bölgesinde güvenlik ve istikrar sağlamaktan yana olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz