Çocuklar savaşın gölgesinde Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Suriye'de Esed'e bağlı ordunun saldırı ve bombardımanına rağmen çocuklar, dini eğitimlerinden vaaz geçmiyor. Camilerde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, bombardıman ve ölüm tehlikesine rağmen Kur'an-ı Kerim öğrenerek hafızlık eğitimi alıyor.

Çocuklar savaşın gölgesinde Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Deyr Ez Zor'un Ebukemal beldesinde camilerde açılan Kur’an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Yüzlerce çocuğun geldiği kurslarda okumayı bilmeyenlere Kur’an öğretiliyor. Bilenler ise hafızlık dersleri alıyor. Hocaların gözetiminde oluşturulan ders halkalarında tek tek öğrencilerle ilgilenen hocalar, savaş ortamında açılan kurslara olan ilgi karşısında şaşkınlığını gizlemiyor.

KUR’AN EĞİTİMLERİ

Çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmek için halktan yardım aldıklarını ifade eden caminin hocası" Arkadaşların yardımı ile Kur’an dersleri ve hafızlık kurslarına başladık. İlk olarak Amme Cüz'ü ile başladık. O şekilde devam edeceğiz. " diye konuştu.

Çocukların hafızlık kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade imam, "İlgi çok olduğu için cüz eksikliği yaşıyoruz. Sınırlı sayıdaki cüzlerle çocuklara Kur’an ve hafızlık dersleri veriyoruz. Çok sayıda cüze ihtiyacımız var." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz