DAEŞ sonrası Felluce'ye dönüşler

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım Muhammed, terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan Felluce'de imar çalışmalarının sürdüğünü ve halkın kente dönüşünün üç ayı bulabileceğini belirtti.

DAEŞ sonrası Felluce'ye dönüşler

Muhammed, Birleşmiş Milletler (BM) Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande ile gittiği Felluce'de ortak basın toplantısı düzenledi.

İki buçuk yıl DAEŞ'in kontrolünde kalan kent genelinde zararın çok büyük olmadığını söyleyen Muhammed, "Kentin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle vatandaşların evlerine dönüşü yaklaşık üç ay sürebilir." dedi.

Çatışmalar nedeniyle temel altyapının hasar gördüğünü aktaran Muhammed, BM'nin onarım çalışmalarının devam ettiğini, kentteki su ihtiyacını temin eden El Erzikiye istasyonunda da yakında çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Iraklı Bakan, "Elektrik istasyonlarının yanı sıra kentin doğu ve batı yakasını birbirine bağlayan önemli köprülerin inşasına da yakında başlanacak." diye konuştu.

BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Grande ise vatandaşların evlerine dönebilmesi için büyük projeler hazırlandığını belirterek her zaman Felluce halkının yanında olacaklarını kaydetti.

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce Ocak 2014'te DAEŞ'in eline geçmiş, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve Şii milisler yaklaşık iki buçuk yıl sonra geçen haziran ayında kenti geri almıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz