Görüş Bildir

Davutoğlu Bosna Hersek'te

Bosna Hesrek Dışişleri Bakanı Lagumciya ile yemekte bir araya gelen Davutoğlu, Sırbistan, Kosova ve Balkanlar'daki son durumu ele aldı

Davutoğlu Bosna Hersek'te

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile bir araya geldiği akşam yemeğinde, Sırbistan ve Kosova dahil Balkanlar'daki son durumu görüştü.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bosna Hersek'e gelen Davutoğlu, Saraybosna'daki Libertas Restoran'da, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Alınan biliye göre, Bakan Davutoğlu yemekte mevkidaşı Lagumciya ile Bosna Hersek, Sırbistan ve Kosova dahil Balkanlar'daki son durumu ele aldı. Lagumciya, ''Bosna Hersek-Sırbistan-Türkiye Üçlü Zirvesi'' hakkında tarih belirlemek üzere Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç'i cebinden aradı ve daha sonra telefonu Bakan Davutoğlu'na verdi. Bakan Davutoğlu, Yeremiç ile görüştü ve 6 Mayıs'ta Sırbistan'da yapılacak seçimlerde kendisine başarılar diledi. Ayrıca, Lagumciya, Suriye'deki gelişmeleri sorduğu Davutoğlu'ndan, bilgi aldı.

Bakan Davutoğlu, yemeğin ardından beraberindekilerle birlikte bir süre Saraybosna sokaklarında gezinti yaptı. Bazı vatandaşlar, Bakan Davutoğlu ile sohbet etti ve ''Her zaman Bosna sokaklarında Davutoğlu'na rastlamayız'' dedi.

Davutoğlu, tarihi Başçarşı'da yürürken Vanlı vatandaşlarla karşılaştı. Vatandaşlar, Bosna Hersek'e depremin stresini atmak için geldiklerini ancak önceki gün Doboy'da yaşanan hafif şiddetli depreme yakalandıklarını söylediler. Davutoğlu da Vanlı vatandaşlara haziran ayında Van'a gideceğini ifade etti.

Bakan Davutoğlu, daha sonra konaklayacağı otele geçti. Davutoğlu burada da Malezyalı bir sivil toplum örgütü başkanı ve heyeti ile karşılaştı. Bir süre Malezya'da kaldığını hatırlatan Davutoğlu, heyetle Malayca konuştu.

Bosna Hersek ziyareti kapsamında yarın Lagumdzija ile ortak basın toplantısı düzenleyecek Davutoğlu, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile Konsey üyeleri Nebojsa Radmanoviç ve Zeljko Komsiç, Bakanlar Konseyi Başkanı Vjekoslav Bevanda ve Bosna Hersek Parlamentosu Başkanlık Divanı üyeleriyle görüşmeler yapacak.

Davutoğlu, ayrıca, Boşnak, Sırp ve Hırvat entelektüellerden oluşan ve merkezi Saraybosna'da bulunan ''Uluslararası Hümanistler Ligi tarafından layık görüldüğü ''21. Yüzyılın Lideri'' ödülünü, düzenlenecek törende alacak. Davutoğlu'na ödülünü, Hırvatistan'ın eski Cumhurbaşkanı ve Uluslararası Hümanistler Ligi Başkanı Styepan Mesiç'in takdim edeceği bildirildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi