Davutoğlu Clinton ile görüştü

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la görüştü. Görüşmenin ana maddesi Suriye'ydi.

Davutoğlu Clinton ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu “Demokratik kültüre sahip olmak Suriye halkının hakkıdır.” dedi.

Bir dizi resmi temaslar kapsamında Washington’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Davutoğlu ve Clinton’ın görüşmesinde iki ülkeyi ilgilendiren ikili, bölgesel ve küresel konuların yanı sıra Suriye konusunun da ele alındığı bildirildi.

Görüşmenin ardından Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Clinton “ Esad rejimi ülkedeki genelinde şiddet olaylarını tırmandırdı. Esad rejiminin sivil halka karşı şiddet uyguladığını biliyoruz. Suriye halkının yanındayız. Arap Birliğinin, Suriye çabalarını destekliyoruz. Suriye’de çözüme kavuşmak için Türkiye ile rol üstlenmeye hazırız. Ülkeye acil tıbbi yardımın götürülmesi için girişimlerde bulunacağız. Suriye halkı demokratik bir geleceği hak ediyor. Kimse Suriye’de iç savaş görmek istemiyor.” dedi.

Türkiye’nin AB üyeliği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Clinton “ Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. Türkiye’nin AB üyeli Avrupa’ya katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin AB üyeliği herkesin çıkarlarınadır. AB, Türkiye ile daha güçlü olacak.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının başında Türkiye-ABD ilişkilerine değinen Bakan Davutoğlu “ Önümüzde ortak ve yoğun bir gündem var. ABD ile ekonomik anlamda örnek oluşturacak bir ilişkiye yönelmek istiyoruz. Türkiye refah ve istikrarın temsil edildiği bir ülke.” dedi.

Suriye'deki gerginliğe değinen Davutoğlu “ Demokratik kültüre sahip olmak Suriye halkının hakkıdır. Şiddet olayları başlamadan önce de halk demokrasi istiyordu. Bugün Suriye’de çok büyük bir insanı trajedi yaşanıyor. Arap Birliğinin çabalarına saygı duyuyoruz ve destekliyoruz. Suriye halkının haklı mücadelesinde yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz