Devlet Başkan’ın evinde arama

Peru Devlet Başkanı Boluarte'nin sahip olduğu lüks saatlerle ilgili yürütülen ön inceleme kapsamında başkent Lima'daki evine baskın düzenlendi. Boluarte'nin evinde arama yapıldı.

Devlet Başkan’ın evinde arama

Peru Devlet Başkanı Dina Boluarte'nin evine 29 Mart Cuma akşamı baskın düzenlendi. Boluarte'nin evinde, yasadışı zenginleşme ve lüks saatlere sahip olduğunu ibraz etmeme iddiasıyla hakkında yürütülen ön inceleme kapsamında arama yapıldı. 

Boluarte'nin konutunun kapısı, yetkililerin kapının açılması yönünde yaptığı çağrıların yanıtsız kalması üzerine kırıldı. RPP radyo istasyonu, baskın sırasında Boluarte'nin başkent Lima'nın Surquillo ilçesindeki evinde olmadığını aktardı.

İki hafta önce, savcılık, Devlet Başkanı'nın çok sayıda Rolex saate sahip olduğu haberleri üzerine ön inceleme başlatmıştı. Ön inceleme, Boluarte hakkında resmi bir soruşturma başlatmak için gerekçe olup olmadığına karar vermeyi amaçlıyordu.

NE OLMUŞTU?

Aralık 2022'den bu yana Peru Devlet Başkanlığı görevini yürüten Boluarte, daha önce Rolex saatleri olduğunu kabul etmiş, bu saatleri gençlik yıllarından bu yana kendi kazandığı paralarla aldığını söylemişti.

Peru Devlet Başkanı, mart ayının başında yaptığı açıklamada ise göreve 'elleri temiz' bir şekilde başladığını, görevden de 'elleri temiz' bir biçimde ayrılacağını belirtmişti.

Savcılık, çarşamba günü Boluarte'nin ofisinde saatlere ilişkin bir kontrol yapmak istemişse de Devlet Başkanı'nın avukatları bunun Boluarte'nin randevuları ile çakıştığını belirterek kontrolün zamanının yeniden belirlenmesini istemişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz