Endonezya’da kaybolan uçağı halk buldu! Uçak param parça

Kuleyle irtibatı kesilen Endonezya uçağı kötü hava nedeni ile arama kurtarma çalışmaları başlatılamamıştı uçağın enkazını halkın bulduğu gibi iddialar dolaşıyor medyada ayrıntılar haberimizde…

Endonezya’da kaybolan uçağı halk buldu! Uçak param parça

Kuleyle irtibatı kesilen Endonezya uçağı kötü hava nedeni ile arama kurtarma çalışmaları başlatılamamıştı uçağın enkazını halkın bulduğu gibi iddialar dolaşıyor medyada ayrıntılar aşağıda…

Kaybolan uçakta flaş gelişme

Endonezya'da 54 kişiyi taşırken kuleyle irtibatı kesilen yolcu uçağını arama çalışmalarının bölgedeki kötü hava şartları nedeniyle başlatılamamıştı. Ancak bir iddiaya göre uçağı enkazına ulaşıldı. Enkazı bölge halkının bulduğu belirtiliyor.

Ülkenin doğusundaki Papua eyaletinden kalktıktan yarım saat sonra  kaybolan Trigana Havayolları'na ait uçağın düşmüş olabileceği bölgede şiddetli  yağış, sert rüzgar ve sis bulunması nedeniyle arama çalışmalarının  başlatılamadığı açıklanmıştı.

Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya  göre, arama çalışmaları için bir uçağın havalandığı ancak olumsuz hava şartları  ve gece olmasından dolayı çalışmaların yarın sabah başlayacağı bildirdi.

Ancak Reuters haber ajansı görgü tanıklarına dayandırdığı yeni bir bilgiyi paylaştı. Buna göre uçağın enkazı oktabe bölgesinde bulundu. Uçağın köylüler tarafındna bulunduğu ve yetkililerce doğrulama çalışmasının sürdüğü bildiriliyor.

Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havaalanı'ndan kalkan uçak,  eyaletin güneyindeki Oksibil'e gidiyordu. Uçakta beşi çocuk 49 yolcu ve beş uçuş  görevlisi bulunuyordu.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz