Erdoğan Obama görüşmesi

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Meksika'da biraraya geldi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası camianın göreve çağrılması konusunda uzlaşıldı.

Erdoğan Obama görüşmesi

Euro Bölgesi'ndeki mali krizin ön plana çıktığı G-20 zirvesinin son gününde Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile biraraya geldi.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede ağırlıklı gündem Suriye'ydi. Görüşmede her iki lider ülkedeki durumun her geçen gün daha kötüye gitmesinden duydukları endişeleri paylaştı. Erdoğan ve Obama , krizinin çözümü için uluslararası camianın göreve çağrılması konusunda da fikirbirliğine vardı. Akan kan durmalı diyen liderler, suriye halkının isteklerini yansıtan yeni bir hükümetin kurulması konusunda da görüşlerini dile getirdi.

Hakkari'nin dağlıca bölgesinden gelen 8 şehit haberinin ardıdan yapılan görüşmede Terörle mücadele de gündeme geldi. Erdoğan ve Obama, terörizmle mücadelede işbirliğinin artırılmasına yönelik ihtiyacı gözden geçirdi.

İran ve Irak'taki gelişmelerin de gündeme geldiği ikili zirvede ayrıca, ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası sorunlar da ele alındı.

Başbakan Erdoğan Obama'nın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de yaklaşık 20 dakika görüştü.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'na katılmak üzere Brezilya'ya gitti.

Kaynak: Diyarbakır Söz