Görüş Bildir

Ermeni yasasıyla ilgili karar bugün verilecek

Fransa Anayasa Konseyi’nin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasanın iptali konusundaki itirazı yarın karara bağlaması bekleniyor.

Ermeni yasasıyla ilgili karar bugün verilecek

Anayasa Konseyi’nin, kararını bugün akşam saatlerinde açıklaması bekleniyor. Yasayı Anayasa Konseyine götüren senatörlerden Jacques Mezard’ın, kararın yarın açıklanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

ANAYASA KONSEYİ KARARI

Söz konusu yasa, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de desteğiyle aralık ayında mecliste ve ocak ayında senatoda oylandıktan sonra kabul edilmişti.

Yasanın kabulü ardından Senatoda Avrupa Demokratik ve Sosyalist Birlik Grubu Başkanı Jacques Mezard;ın öncülüğüyle başlayan girişim sonucu toplam 77 üyenin imzası toplanırken, mecliste de iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) üyesi Michel Diefenbacher’ın girişiminde 65 imzaya ulaşılarak, Anayasa Konseyine itiraz edilmişti.

Gerekli imza sayısına fazlasıyla ulaşan milletvekilleri ve senatörler, Fransız Anayasası’nın 33. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yasanın iptalini istemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi