Esed rejimi, okul ve hastaneyi vurdu: En az 20 ölü

Esed rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Esed rejimi, okul ve hastaneyi vurdu: En az 20 ölü

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed rejimine bağlı savaş uçakları Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye saldırı düzenledi. Çoğu çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 30'dan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ölüler arasında sivil savunma ekiplerinin de olduğu belirtiliyor.

OKUL VE HASTANE

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşması 27 Şubat gece yarısı yürürlüğe girmişti. Ancak bir ayını dolduran ateşkes boyunca Esed güçleri Şam'ın doğusundaki Guta kırsalı, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı, Halep'in batısı, İdlib'in güneyi, Dera'nın merkezi ile batı kırsalını ve Humus'u vurarak anlaşmayı ihlal etti.

Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre (SNHR) kısmi ateşkes anlaşması 1 ayda yaklaşık 900 kere ihlal edildi ve 288 sivil hayatını kaybetti.

Doğu Guta, iç savaşın başından beri Esed güçlerinin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Ayrıca ilçenin Kafr Batna, Ayn Terma, Duma, Cobar, Beyt Suva, Hamuriye ve Cisrin beldeleri rejim ve Hizbullah'ın ablukası altında bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz