Esed şiddeti hız kesmiyor

Şam, Rastan ve Halep yoğun ateş altında, operasyonlarda 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed şiddeti hız kesmiyor

Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), sabahtan bu yana başkent Şam'ın çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

ESED KAN AKITIYOR

Örgüt, Şam ve banliyölerinde 34, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te düzenlenen hava saldırısında 7, Dera'da 3, Humus ve Lazkiye'de 2'şer, Deyr Ez Zor ve İdlib kentinde 1'er olmak üzere ülke genelinde toplam 50 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus'un Babhud semtine 3 havan mermisinin düşmesiyle 15 sivilin yaralandığını ve bölgede maddi hasarın oluştuğunu duyurdu.

ŞAM ATEŞ HATTINDA

Şam'ın Tadamun bölgesinde Özgür Suriye ordusunun bir askeri helikopteri düşürdüğünü ileri süren yerel kaynaklar, kentin Mudamiyet eş Şam bölgesinde güvenlik güçlerinin idamlar gerçekleştirdiğini ve Tadamun bölgesinde de askerlerin Basil hastahanesine baskınlar düzenleyerek yaralıları tutukladığını söyledi.

Şam'ın Batı Huta, Seyyide Zeyneb bölgesinde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin rastgele ağır silahlarla ateş açması sonucu maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden kaynaklar, Şam'ın Kasyun dağından çatışmaların olduğu bölgelere top ateşi düzenlendiğini bildirdi.

Kaynaklar, Halep'in kent merkezinde çatışmalar olduğunu, kentin Kufr Hamra köyüne tanklarla saldırının gerçekleştiğini ve Özgür Ordu ile nizami ordu arasında sokak çatışmalarının sürdüğünü ifade etti.

HALEP’TEKİ SIKINTILAR

Halep'in Süleyman Halebi bölgesinde patlamaların meydana geldiğini de dile getiren yerel kaynaklar, kentin birçok bölgesinin helikopter ve savaş uçaklarıyla bombalandığını kaydetti.

Humus'un Rastan ilçesinin sabahtan bu yana yoğun top ateşine tutulduğunu ve ilçeden dumanların yükseldiğini bildiren kaynaklar, operasyonların Lazkiye, Hama, İdlib, Dera ve Deyr Ez Zor'da da yoğun şekilde devam ettiğine vurgu yaptı.

Humus'un birçok semtinin operasyonlar nedeniyle harabe haline geldiğini ve birçok evin yıkıldığını, bazı evlerde ise yangın çıktığını belirten kaynaklar, kentte insani bir dramın yaşandığını söylüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz