Görüş Bildir

'Esed vakum, misket ve parça tesirli bomba kullandı' iddiası

Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Sorumlusu Ebu Ubeyde, Esed yönetimine bağlı ordunun Halep'e yönelik saldırısında ''patladığı anda hava boşluğu oluşturarak ciğerleri patlatan vakum bombasının yanı sıra misket ve parça tesirli bombalar kullandığını'' iddia etti.

'Esed vakum, misket ve parça tesirli bomba kullandı' iddiası

VAKUM MİSKETLER

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ebu Ubeyde, Halep'in mahallelerine karadan ve havadan şiddetli saldırıların devam ettiğini belirtti. Saldırıda uluslararası sözleşmelere göre kullanılması yasak bombaların sivil yerleşim bölgelerinde kullanıldığına dikkati çeken Ebu Ubeyde, ''Esed yönetimine bağlı ordu Halep'te uluslararası hukukun yasakladığı bombaları kullanıyor'' dedi.

Ebu Ubeyde, şehirdeki insani boyutta yaşanan krize vurgu yaparak askeri uçak ve helikopterlerin rastgele ateş açtığını söyledi.

ÜRKÜTÜCÜ BOMBALAR

Esed yönetimine bağlı ordunun misket bombası, parça tesirli bomba ve vakum bombası gibi bombaların kullanıldığını ileri süren Ebu Ubeyde, görgü tanıklarının daha önce hiç görmedikleri Rus tipi MIG-21 savaş uçakları tarafından kentin bombalandığını belirtti.

Resmi ordunun binaları tamamen yıkan şiddetli etkiye sahip parça tesirli bomba kullandığını ifade eden Ebu Ubeyde, ''Türkiye ve dünyadan Esed rejiminin Halep'te daha önce hiç girişmediği kadar büyük bir katliama girişmesini önlemek için'' yardım istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi