Eset yönetimi cesaretlendiriyor

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda, Hama kentine bağlı Tireymse köyünde yaşananların ne ilk ne de son katliam olacağını belirterek, ''Uluslararası toplum Esed yönetimine zaman tanıdıkça, Rusya, Çin ve İran yönetimi destek verdikçe rejim, katliam yapma konusunda daha da cesaretlenecek'' dedi.

Eset yönetimi cesaretlendiriyor

Konsey, Hama'nın Tireymse bölgesinde yaşanan katliama ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Seyda, uluslararası toplumdan hızlı ve somut müdahaleler beklediklerini belirterek, Esed yönetimine ekonomik ve diplomatik yaptırımların uygulanması gerektiğini kaydetti.

KATLİAMLARIYLA CESARETLENİYOR

Hula, Kubeyr ve Zamelka'dan sonra yaşanan Tireymse katliamının ne ilk ne de son katliam olacağını bildiren Seyda, ''Uluslararası toplum Esed yönetimine zaman tanıdıkça, Rusya, Çin ve İran yönetimi destek verdikçe rejim, katliam yapma konusunda daha da cesaretlenecek'' ifadelerini kullandı.

Rusya ile yaptıkları görüşmelerden hiçbir karşılık alamadıklarını anlatan Seyda, ''Kayıtsız, şartsız biçimde Beşşar Esed'in iktidardan uzaklaştırılması gerekiyor'' dedi.

Konsey Sözcüsü George Sabra da Tireymse katliamının ordu ve Şebbiha güçleri tarafında sistematik olarak işlendiğini savundu. Sabra, katliamda hayatını kaybedenlerin sayısını da 305 olarak açıkladı.

Beşşar Esed'in, ''Suriye'de yaz çok sıcak geçecek'' sözlerine de atıfta bulan Sabra, ''Yaz esas Esed için çok sıcak geçecek. Özgür Suriye Ordusu'nun nizami orduya verdirdiği kayıplar daha da artacak'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz