FETO'nun ABD'de yeni oyunu! Amişler mensubunu alet ettiler

ABD'de FETO'nun Hristiyanlığı katı kuralları bulunan Amiş mezhebini kullanarak para kazandığı deşifre edildi.

FETO'nun ABD'de yeni oyunu! Amişler mensubunu alet ettiler

ABD'de de binlercesi bulunan FETO mensuplarının hakkında 'Yeni işleri mevcut' haberleri sabah saatlerinden itibaren gazetelerdeki yerini aldı. Milliyet gazetesinde geçen haber de; Hristiyanlığın katı kuralları olan Amişler mezhebinin ismini kullanarak ticaret yapmaya başladılar. Pensilvanya'nın Lancaster kentinde AA'ya açıklama yapan Jack adlı  Amiş, birçok firmanın izinsiz şekilde Amiş ismini kullanarak müşterileri  kandırdığını söyledi.

Şirketin internet sayfasında ne çiftlik ne de fabrikanın adresi ve  resimleri bulunuyor. Natürlich'in internet sayfasında üretilen yoğurt ve  peynirlerin "Lancaster ürünü" olduğu ve "Saylorsburg'da sevgiyle üretildiği"  ifadesi yer alıyor.

Google haritasında Gülen'in kaldığı kampın yaklaşık 100 metre  yakınında "Mudi Farm" adlı bir çiftlik bulunuyor ve çiftliğin içinde hayvanların  otladığı görülüyor. Ancak bu çiftliğin "Mudi Farm Export LLC"ye ait olduğuna  ilişkin bir iz yok. Çiftliğin girişinde bir posta kutusu bulunuyor ancak herhangi  bir tabela yer almıyor.

Amişlerin yoğun yaşadığı Lancaster ile Mudi Farm'ın bulunduğu  Saylorsburg arasında ise 150 kilometreden fazla mesafe var. İnternet sayfasındaki  telefon numarasını arayan AA muhabirine cevap veren yetkili, fabrikalarının  Lancaster'da olduğunu söyledi ancak ısrarlı sorulara rağmen adresi vermedi.  Yetkili, Amiş ortakları bulunduğunu ve ürünlerin ortakları tarafından  üretildiğini savundu.

İnternet sayfasında ise herhangi bir ortaklık yapısından bahsedilmiyor  ve sadece Hokka'nın başkan olduğu bilgisi yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz