Filistin'den uluslararası topluma çağrı

İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşası durdurulmalı

Filistin'den uluslararası topluma çağrı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşasının durdurulması için uluslararası toplumu göreve çağırdı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri kurmasının önüne geçilmesi ve daha ciddi kararların alınması için BM, AB, ABD ve Rusya'dan oluşan ''Ortadoğu Dörtlüsü''ne acil toplanma çağrısında bulunuldu.

Kudüs'te bulunan Safafa bölgesinde İsrail hükümetinin yeni bir otel yapacak olmasına tepki gösterilen açıklamada, İsrail'in ''Cebat Hamtus'' projesi adı altında Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri için karar almasının uluslararası barışa meydan okumak anlamına geldiği ifade edildi.

Açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya konuyla ilgili gönderdiği mesajında, bu projenin uluslararası barışa gölge düşüreceğini vurguladığı kaydedildi.

Açıklamada, ''İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri yapımının durdurulması için uluslararası müdahale gerekli'' ifadesi de yer aldı.

Bu arada Abbas ayrıca, ''Kudüs'ün Yahudileştirilmesi projesi''nin önüne geçilmesi için İslam dünyasına çağrıda bulundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler