Filistin'den Vanlı Depremzedelere Yardım

Filistin Büyükelçiliği Vanlı depremzedeler için yardım yemeği düzenledi.

Filistin'den Vanlı Depremzedelere Yardım

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın eşi Emine Abbas'ın himaye ettiği yemeğe siyaset ve iş dünyasından bir çok isim katıldı.

Filistin ve Suriye'de yaşanan acılara dikkat çeken Emine Erdoğan şöyle konuştu:

"Selahaddin Eyyubi sürekli surat astığı için eleştirilmişti. Kudüs zulüm altındayken tebessüm bana haramdır'' cevabı vermişti. Bugün bizler de aynı şekilde Kudüs'ün, Ramallah'ın, Nablus'un acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de yarın da Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimiz olarak gördüğümüz ve bugünlerde büyük acılar yaşayan Suriye halkıyla da aynı şekilde dayanışma içinde olacak, onları da asla kendi kaderlerine terk etmeyeceğiz."

Emine Abbas da "Türkiye'nin desteğiyle bir gün barışın ve bağımsızlığın geleceğine inanmaktayız." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Türk milletinin her zaman güçsüzün yanında olduğunu vurguladı.

Şahin, "O yüzden Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde yanında olacak, Somalili kardeşlerimizin de yanında olduk, Pakistanlı kardeşlerimizin de yanında olduk, Afganistanlı kardeşlerimizin de yanında olduk. Şu anda Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman güçsüzün yanında olduk. Haklının yanında olmayı kendimize bir şiar olarak edindik." diye konuştu.

Gecenin sonunda Vanlı depremzedeler için yardım toplandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz