Filistinliler Kudüs’te 3 İsrailliyi bıçakladı

Kudüs'te üç İsrailli, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandığı bildirildi.

Filistinliler Kudüs’te 3 İsrailliyi bıçakladı

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kudüs'te bıçaklı saldırıya uğrayan 3 İsraillinin yaralandığını belirterek, "Arap bir şüpheli tarafından düzenlenen terör saldırısına polis karşılık verdi. Polis teröristi olay yerinde vurdu ve çevreyi kuşatma altına aldı" ifadelerini kullandı.

Rosenfeld, olayda yaralanan Yahudilerin, tedavi altına alındığını ve polisin olayın gerçekleştirildiği bölgede arama başlattığını söyledi.

Ülke basınında yer alan haberlerde ise saldırıyı düzenlediği iddia edilen Filistinlinin "olay yerinde öldürüldüğü, bıçaklanarak yaralan Yahudilerden birinin ise durumunun ağır olduğu" bilgisine yer verildi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin bazen tamamen bazen de kısmen İsrail tarafından engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor.

İsrail polisi ve askerleri bu süreçte Filistinlileri yakalama bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti. Hatta İsrail askerleri postallarıyla kutsal mescidin içine girmiş, pencerelerinden içeriye gaz bombası atmıştı.

İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz