Fransa, insan kaçakçılığı yapan 224 ağı çökertti

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yılın başından bu yana insan kaçakçılığı yapan 224 ağı çökerttiklerini duyurdu.

Fransa, insan kaçakçılığı yapan 224 ağı çökertti

Darmanin, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Avrupa Polis Teşkilatının (Europol) verilerine göre, düzensiz göçmenlerin yüzde 90'ının insan kaçakçılarına başvurduğunu belirtti.

İnsan kaçakçılığı faaliyetlerinden 7 milyar avro "kirli para" elde edinildiğini kaydeden Darmanin, bu paranın sonradan organize suç, uyuşturucu ve bazen de terör faaliyetlerini finanse ettiğini aktardı.

Darmanin, "(İtalya'nın güneyindeki) Lampedusa Adası'ndaki son gelişmeler, bu kaçakçılarla, ölüm tacirleriyle topluca daha iyi mücadele etmenin önemini hatırlatıyor." ifadesini kullandı.

Fransa'da yılın başından bu yana insan kaçakçılığı yapan 224 ağı çökerttiklerini bildiren Darmanin, bunlardan 19'unun, Fransa ve İngiltere arasındaki Manş Denizi'nde kaçakçılık faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Darmanin, hükümetin, göçle ilgili yasa tasarısı kapsamında, insan kaçakçılarına uygulanan cezaların 2 katına çıkmasını ve insan kaçakçılığı yapan ağların elebaşlarına 20 yıl hapis cezası verilmesini teklif ettiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı