Fransa’da sular durulmuyor! Muhalefet Başbakan’ın toplantısını terk etti

Fransa’da 27 Haziran’da polis kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki gencin ardından artan protesto gösterilerini sonlandırmak ve çözüm aramak için başbakanlık binasında yapılan toplantıya muhalefetin önemli isimlerinden Mathilde Panot da katıldı. Ancak Panot Başbakan Elisabeth Borne’un sorulara kayıtsız kaldığı gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

Fransa’da sular durulmuyor! Muhalefet Başbakan’ın toplantısını terk etti

Başbakan Elisabeth Borne görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında, toplantıda birçok şeyin görüşüldüğüne işaret ederek, "seçilmişlerle" destekleme ve düzenin yeniden tesis edilmesi konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

Fransız basınındaki habere göre, Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partili Meclis Grup Başkan Vekili Mathilde Panot sorularına kayıtsız kalınınca toplantıyı terk etti.

FRANSA'DAKİ ŞİDDETLİ PROTESTOLAR

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Çok Okunan Haberler