Fransa'da uçak faciası: 150 ölü

144 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan Alman uçağı Barcelona’dan Düsseldorf’a iken düştü. Fransa Alpler’in sisli ve engebeli durumu arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını söyleyen yetkililer, uçakta kurtulan olmadığından korktuklarını belirttiler.

Fransa'da uçak faciası: 150 ölü

Lufthansa’ya ait Germanwings havayolu şirketine ait Airbus A320 tipi uçağın en son 2 bin metrede rardarda göründüğü açıklandı.

Yetkililer uçağın kalktıktan yaklaşık 40 dakika sonra irtibatın kesildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande de yaptığı açıklamada ölenlerin çoğunun Alman olduğunu söyleyerek uçakta Fransız vatandaşının bulunmadığını ifade etti. Uçakta Türk ve İspanyol vatandaşlarının çoğunlukta olduğu açıklandı.

Uzmanlar kazanın sebebinin netleşmediğini ve ölenlerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını söylediler.

GERMANWINGS’TEN AÇIKLAMA

Germanwings yetkilisi Thomas Winkelmann uçakta ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğunu ve uçağın piltonun da 10 yıldan daha fazla uçuş deneyimi olduğunu belirtti.

Uçaktaki yolcuların 67’sinin Almanya, 45’inin ise İspanya pasaportuna sahip olduğu kaydedilirken, diğer yolcuların uyruğu hakkında ise net bilgiler elde edildikten sonra açıklama yapılacağı kaydedildi.

Fransız emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kazadan kurtulan olmazken, uçağın düştüğü noktaya ulaşımın oldukça güç olması nedeniyle hayatını kaybedenlerin naaşlarının taşınmasının günler sürebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz