Gazeteci dövülerek öldürüldü

Azerbaycan’da Güney Kıbrıs ekibi Apollon’u yendikleri maçtan sonra Türk bayrağı açan Kabala takımı futbolcusu Hüseynov’u eleştiren gazeteci, 5-6 kişi tarafından dövülerek öldürüldü

Gazeteci dövülerek öldürüldü

Azerbaycan takımı Kabala’nın UEFA Avrupa Ligi’nde Güney Kıbrıs ekibi Apollon’u yendiği maçın ardından Kabala’da forma giyen Hüseynov’un Türkiye bayrağı açmasını eleştiren Azeri gazeteci Rasim Aliyev, hunharca dövülerek öldürüldü.

Hayatını kaybetmeden önce Azeri Turan haber ajansına konuşan Aliyev, maçın ardından Facebook hesabında Hüseynov’un “nasıl davranacağını bilmediğini” ve Avrupa maçlarında oynamaması gerektiğini yazdığını söyledi. Futbolcunun kuzeni olduğunu iddia eden bir kişinin kendisini aradığını ve çay içmeye davet ettiğini de söylemişti. Aliyev buluşmaya gittiğinde 5-6 kişi tarafından dövüldüğünü aktarmıştı.

Olaydan sonra hastanede yoğun bakıma alınan Azeri gazeteci, ertesi gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, olayın tarafsız bir şekilde soruşturulacağını söyledi. Kabala futbol takımı ise resmi açıklama yaparak, olay aydınlanana kadar Cavid Hüseynov’un kadro dışı kalacağını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz